Referat af generalforsamling

Referat af generalforsamling

Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn

 

Referat af ordinær generalforsamling torsdag, den 24. februar 2022.

Afholdt på CKU Vendsyssel, Elsagervej 25, 9800 Hjørring

 

Dagsorden iflg. foreningens vedtægter:

  1. Valg af dirigent
  2. Formandens beretning
  3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse
  4. Behandling af indkomne forslag
  5. Forelæggelse af budget for det kommende år
  6. Valg af bestyrelse jvf. §6 (På valg: Karsten Jakobsen, Brian Hansen, Erik Bilde.

Karsten Jakobsen, Brian Hansen og Erik Bilde genopstiller ikke)

    1. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen
    2. Valg af 2 revisorer
    3. Valg af revisorsuppleant

 

  • Eventuelt

 

Ad 1:

Bestyrelsen foreslog som dirigent Søren Svendsen. Søren Svendsen blev enstemmigt valgt.

Ad 2:

Formandens beretning i hovedpunkter:

Beretningen dækker en forholdsvis kort periode, idet Corona-situationen gjorde, at forrige års generalforsamling først kunne afholdes i august måned 2021. Corona har præget aktiviteterne i løbet af året, det har været svært at samles. Der har været afholdt 10 bestyrelsesmøder – heraf 3 digitalt via MS Teams. Lodsejerfest i 2021 måtte aflyses på grund af epidemien. For 2022 er festen udskudt til den 10. juni, hvor den afholdes på Hotel Tannishus i Tversted. Glædeligt er det at vore vande kun har været udsat for meget få forureninger i året. På trods af dette meldes der om, at der er for få fisk i Uggerby Å.

Formanden fortalte om ”projekt nyt klubhus” som projekteres opført ved ”Bechs Skur” ved åen. Foreningen er desværre ikke kommet videre end til grovskitse udarbejdet af arkitektfirma Hovaldt. Sagen bremses af, at helhedsplanen for fjernelse af opstemning ved Bindslev Elværk / fisketrappen endnu ikke er på plads og godkendt for Hjørring Kommune, der er gjort to indsigelser, som bremser sagen. Det planlagte køb af grund på 3.500 m2 er ikke gennemført endnu.

Formanden fortalte også om plan for bortfjernelse af opstemning ved Mosbjerg Dambrug. dette projekt er godkendt og vedtaget og effektueres i 2022.

Formanden takkede Tirsdagsklubben og projektleder Jørgen Jakobsen for det store arbejde, som er lagt i udlægning af grus til nye gydebanker for havørreder og renovereing og rensning af bestående. Han fortalte også om, at Hjørring Kommune faktisk har udlagt grus et meget stort antal steder og desuden er der etableret diverse ”sandfang”, som kommunen agter at vedligeholde.        

I samarbejde med DTU Aqua er der i årets løb foretaget udsætning af ørredyngel i henhold til den udsætningsplan, som kører. Tak til alle de medlemmer som deltog og brugte fritid på at hjælpe.

Det har været svært i 2021 at skaffe de fornødne avlsfisk fra Uggerby Å. Der blev brug for 4 el-fiskeri dage for at skaffe ca. 60 havørreder og bækørreder til avl. Tak til de, der deltog.

Fremadrettet er der besluttet, at der anvendes kr. 50.000 over en 3-årig periode til ekstra udsætning af smolt, i et forsøg på at afhjælpe situationen. Dette er godkendt af DTU Aqua.

Aktivitetsudvalget har afholdt geddekonkurrence i Guldager Sø og i Uggerby Å den store Uggerby Å Cup, som denne gang blev afholdt med base i Uggerby ved Uggerby Kanofart. Begge fine arrangementer.

Så vidt beretningen. Beretningen blev godkendt af generalforsamlingen.

 

ad 3:

Kasserer Ole Ulrich Jensen fremlagde det reviderede regnskab til godkendelse. Samlede indtægter ca. 227.000, samlede udgifter ca. 186.000, resulterede i et overskud på ca. kr. 36.000. Regnskabet blev læst op og diverse poster uddybet. Et medlem spurgte til udgiften til Arkitektfirma Hovaldt projekt nyt klubhus, en udgift på ca. 56.000. Medlemmet ville vide om disse penge var spildt, hvis ikke projektet gennemføres. Kassereren fortalte, at det var en nødvendig udgift i projektet for at få overblik og beskrivelse af projektet i den fremtidige proces, bl.a. når finansiering i givet fald skal planlægges og der skal søges diverse fonde og finansieringskilder. Og at – i princippet – pengene ikke kommer tilbage, hvis projektet ikke bliver til noget.

Foreningens aktiver udgør ved udgangen af regnskabsåret 1.107.663,24 og egenkapitalen 1.009.243,20. årsresultatet læner sig op af det budgetterede, som var 35.000.

Bestyrelsen betragter regnskabet som tilfredsstillende

Generalforsamlingen godkendte regnskabet.

 

Ad 4:

Behandling af indkomne forslag.

Der var ikke indkommet forslag til vedtagelse på generalforsamlingen

 

Ad 5:

Kasserer Ole Ulrich Jensen fremlagde budget for det kommende år, hvor der budgetteres med et mindre overskud på 5.000 kr.

Generalforsamlingen godkendte budgettet.

 

Ad 6:

Valg af bestyrelsesmedlemmer jvf. §6.

På valg: Karsten Jakobsen, Brian  Hansen og Erik Bilde. Ingen af disse ønskede genvalg.

Bestyrelsen foreslog til bestyrelsen: Henrik Kassow Andersen, Mads Christensen og Nicolai Kristensen. Der var ikke andre forslag. Henrik, Mads og Nicolai blav valgt.

 

Ad 7:

Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen.

Bestyrelsen foreslog: Ole Haugsted og Brian Hansen.

Der var ikke andre forslag. Ole og Brian blev valgt.

 

Ad 8:

Valg af 2 revisorer.

Bestyrelsen foreslog genvalg af Søren Svendsen og Henning Saksager. Der var ikke andre forslag. Søren og Henning blev valgt.

 

Ad 9:

Valg af 1 revisorsuppleant.

Betyrelsen foreslog genvalg af Per Sommer. Der var ikke andre forslag. Per blev valgt.

 

Ad 10:

Eventuelt.

Der blev drøftet forskellige emner:

  • Udsætning af større fisk af egen avl
  • regulering af og skræmning af skarven ved Uggerby Å
  • drøftelser omkring klubhusprojektet
  • emne foreningens hjemmeside og facebook side, opdatering af disse, fangsrapportering, hvordan?
  • Prisen for årets største havørred blev tildelt Michael Hansen med en ørred på 7,5 kg, Michael var desværre forhindret i at være tilstede, og får overrakt pokalen ved en senere lejlighed
  • Formand Karsten Jakobsen takkede de øvrige udtrædende bestyrelsesmedlemmer for deres indsats og begrundede hvorfor han selv ønskede at stoppe sit virke.

Afslutningsvis takkede bestyrelsesmedlemmerne Lars Libak og Jørgen Bech på bestyrelsens vegne Karsten Jakobsen for den meget store indsats Karsten har gjort for SFHO gennem årene og overrakte Karsten en flot kurv med diverse lækkerier.

Og bestyrelsen har ved samme lejlighed valgt at gøre Karsten til Æresmedlem af Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn, en beslutning som medførte stående klapsalver fra forsamlingn.

Afslutningsvis takkede formand og dirigent forsamlingen for en god generalforsamling og sluttede generalforsamlingen.

 

Referent: Ole Ulrich Jensen.

Referatet er godkendt 28. februar 2022

 

Søren Svendsen

Dirigent